SKÓRA TWARZY; gładka, bez ZMARSZCZEK i złogów TŁUSZCZU, tak !!
33. TEMAT.
ODTŁUSZCZENIE skóry TWARZY, to warunek, żeby była GŁADKA, to FAKT.
Aby każda z KOBIET miała gładką skórę twarzy, to zwyczajnie pod nią tj. skórą tejże naszej twarzy, nie powinno być żadnego tłuszczu. Jak tego dokonać ?
Po prostu NIE należy spożywać w swoim dziennym MENU tzw. __WYSOKICH węglowodanów, po spożyciu których, nasza trzustka wydziela odpowiednio dużo insuliny, a nadmiar tych wysokich węglowodanów,
ODKŁADA jako trójglicerydy w tkance tłuszczowej, czyli jako tłuszcz.
Gdy spożywamy zbyt DUŻO tłuszczu, mówię tylko o tłuszczu nie o węglowodanach, to wchłania się on tj. tłuszcz w jelicie cienkim każdego z nas i jest przez organizm ODKŁADANY blisko naszego LABORATORIUM czyli wątroby np. okolice pępka, pośladki, uda.
Z kolei TŁUSZCZ ; będący wynikiem przekształcenia się nadmiaru ___WYSOKICH węglowodanów;
w trójglicerydy tj. w tłuszcze, jest wynikiem tego bardziej dla organizmu skomplikowanego procesu i jako trudniejszy do odzysku glukozy, w następstwie również procesu TRUDNIEJSZEGO, jest traktowany przez organizm jako materiał energetyczny zapasowy i zapomniany.
Te właśnie tłuszcze z __WYSOKICH węglowodanów, tj. od 26,01% wzrostu, odkładają się w górnych partiach ciała, również na twarzy np. młode osoby przerażająco chude typ anorektyczki, a z FAŁDAMI tłuszczu na twarzy.
Dbając o gładkość naszej skóry twarzy, przy oczywiście biologicznie prawidłowym odżywieniu, powinnyśmy spożywać mało tłuszczu i tzw. __NISKIE węglowodany, tj. do 26% wzrostu; a WYSOKIE węglowodany, wykluczamy z naszej diety. Jest to łatwe i skuteczne, zwyczajnie działa.
Zobacz też; CHLEB na OTYŁOŚĆ, wg: IRL KRAKÓW.
__Książka; _pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku.
Wydanie drugie: zaktualizowane i uzupełnione.
__Skrót adresu strony w Internecie_______: MAGDALIRL
__ADRES_______: www.magdalirl.com.pl/
—
biologia, medycyna